IzoFly L550 – prirodni hidroizolacioni materijal

Izofly L550 je prirodni hidroizolacioni materijal velike čvrstoće i može se nanositi na vlažne i mokre površine. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupatila, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, itd.

Vodonepropusni, vlagoodbojni i paropropusni, štiti od štetnih UVA i UVB zraka koje emituje Sunce. Neškodljiviv za čoveka i životnu sredinu.

Pakovanje: 20kg

Kategorija:

DEFINICIJA:

To je akrilno kopolimerno vezivo spremno za upotrebu, paropropusno, sa velikim prijanjanjem i nosivošću a koristi se kao nefleksibilni hidroizolacioni malter. 

Posebno predviđen za hidroizolaciju i zaštitu temelja, betona, građevinskih blokova i cementnog maltera itd. Lako i brzo se koristi.

Kada se nanese na membrane, drvo, gvožđe, laminat, plastiku i papir ponaša se kao zaštita od vode i vatre. Dugotrajan je zahvaljujući visokoj čvrstoći vezivanja.

PODRUČJA PRIMENE:

Može se nanositi na sve površine koje su izložene kvašenju kao što su krovovi, betonski zidovi, terase, parapeti, kupatila, wc, bazeni i banje.

Može se nanositi na vlažne i mokre površine, kao i na vlažne podove kao zaštitni materijal.

To je izolacioni materijal koji svako može lako naneti na ravne i kose krovove zgrada, na široke površine, terase i balkone, na žljebove, kanale, na strane dimnjaka, strehe, oluke i odvode cevi. Ne pravi nabore i prilagođava se svakoj površini.

OSOBINE:

IzoFly L550 je prirodni hidroizolacioni materijal velike čvrstoće, zahvaljujući svojim specijalnim komponentama. Lako i brzo se koristi, za normalne i kritične površine, bez rastvarača.

 • Štiti od štetnih UVA i UVB zraka koje emituje Sunce.
 • Otpornost na atmosferski pritisak je vrlo visoka.
 • Zaštitno dejstvo se ne gubi sa vremenom.
 • Ne stvaraju se pukotine, lomovi ili udubljenja.
 • Otporan je na tople i hladne  klimatske uslove.
 • Ima beličast izgled.
 • Zbog svoje fleksibilne i elastične strukture, IzoFly L550 ima izvrsna svojstva prijanjanja i nosivosti pa se lako nanosi na bilo koju površinu.
 • Višenamenski je i ekonomičan.
 • Otporan je na atmosferski pritisak.
 • Dugotrajan je.

VREME SUŠENJA:

Vreme sušenja između slojeva može da varira u zavisnosti od temperature vazduha, temperature površine, vlažnosti vazduha i debljine premaza. Vreme sušenja između slojeva, na temperaturi od 23 °C i relativnoj vlažnosti od 50%, je 5-6 sati. Pre nanošenja sledećeg sloja treba paziti da je donji sloj potpuno suv.

Alat je odmah nakon upotrebe potrebno oprati vodom. Očvrsli i/ili osušeni materijal uklanja se isključivo mehaničkim putem.

UPOTREBA:

Sa površine na koju se nanosi mora se ukloniti prašina i nečistoće. Nakon otvaranja kante, meša se mešalicom 1 minut. Nanosi se u 2 sloja na čistu površinu pomoću četke i valjka. Po potrebi može se obojiti nakon 24 sata.

POTROŠNJA:

Potrošnja (najmanje u dva sloja) je u proseku 900-1000 gr/m2. Na potrošnju utiče upijanje i kvalitet pripremljenih površina, tehnika i način nanošenja.

ZAŠTITA NA RADU:

Zaštita tela:

 • Ruke zaštiti nepropusnim rukavicama.
 • Oči zaštiti naočarima.

Tokom rada ne konzumirati hranu i piće. Nakon zavšenog rada oprati ruke.  Za više informacija pogledati sigurnosni list proizvoda.

logo-majer-mantofly-footer

Uz MantoFly garantovana izolacija tokom leta i zime.