Oscar prajmer za beton

Oscar prajmer za beton je specijalna modifikovana polimerna smola namenjena za impregnaciju apsorbujucih i neapsorbujucih problematicnih površina. Premazane površine su ujednacene, ne upijaju i odlično učvršćuju površinski sloj.

Koristi se pre nanošenja alkalnog ili cementnog maltera radi poboljšanja adhezije i produženja veka trajanja betonske površine. Korišćenjem Oscar prajmera za beton postižemo stvaranje čvršće podloge.

Pakovanje: 20kg

Kategorija:
oscar-boje

SPECIFIKACIJE:

Oscar prajmer za beton je specijalna modifikovana polimerna smola na bazi vode dizajnirana za grube betonske površine na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima sa univerzalnom primenom.

Ovaj prajmer za beton sa svojom zrnastom strukturom predstavlja efikasno rešenje za rešavanje problema prianjanja koji se javljaju na ovim površinama pre nanošenja maltera na bazi gipsa i cementa.

Oscar prajmer za beton je veoma fine granulacije i obezbeđuje ujednačenu boju finalne površine, pogotovo u slučaju maltera tamnije boje. Pogodan je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu kod izolacije i ima dobru sposobnost penetracije.

PODRUČJE PRIMENE:

Primenjuje se pre nanošenja alkalnog i cementnog maltera na grube betonske površine. Koristi se kao pojačivač prianjanja na površinama kao što su izloženi betonski zidovi, stubovi, plafoni. Nije dizajniran za upotrebu na drvenim, metalnim ili silikonskim površinama. 

Ovaj prajmer na bazi vode visokih performansi će unaprediti završnu obradu i stvoriti jaku adheziju između premaza i površine.

Oscar prajmer za beton se lako nanosi, brzo suši i kvalitetno impregnira podlogu, ima veoma visoku vodoodbojnost i vezivnost. Premazane površine su ujednačene, ne upijaju i poboljšavaju adheziju. Ne koristiti kao prajmer za boje i dekorativne maltere.

NANOŠENJE:

U zavisnosti od željene konzistencije, meša se pomoću mešalice sa malom brzinom sa najviše 50% vode, a priprema se i nanosi na površinu valjkom dok potpuno ne pokrijete površinu. Oscar Gross Concrete prajmer se mora redovno mešati za vreme nanošenja. Mora se mešati i prilikom nanošenja maltera i gipsa. 

Prilikom nanošenja maltera, površina mora biti: suva, nosivo sposobna, očišćena od prašine, masnoća, trošnih delova i starih premaza. Ukoliko želite pre toga da očistite podlogu, ona se najbolje čisti pranjem površine vodenim mlazom pod pritiskom od 100  do 200 bara, peskarenjem ili čeličnom rotacionom četkom. 

Pređite prstima preko čiste i suve površine da proverite da li ima prašine ili sitnih čestica. Uverite se da na vašim prstima nema ostataka koji su možda preostali. Ako pronađete prašinu, isperite površinu da biste uklonili ostatke. Pustite da se površina potpuno osuši.

U zavisnosti od tipa, upojnosti i strukturi površine na koju se nanosi, prosečno se sa 1kg prajmera može pokriti 4 m2.

Posle upotrebe alat odmah oprati vodom.

logo-majer-mantofly-footer

Uz MantoFly garantovana izolacija tokom leta i zime.